header afbeelding

Syntrus Achmea mag nog eens drie miljard euro beleggen voor Attens Hypotheken

14-03-2022

Attens Hypotheken worden sinds 2015 verstrekt door Attens Hypotheken bv, een dochter van Syntrus Achmea. Het label is ontwikkeld met medewerking van PGGM&CO, de ledenorganisatie van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. De hypotheken hebben speciale kenmerken, die een eigen huis voor de deelnemers van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) een stuk dichterbij brengen.

“Wij hebben de afgelopen jaren gemerkt dat Attens Hypotheken voorziet in een grote behoefte bij de deelnemers in ons pensioenfonds”, zegt Jan Willem van Oostveen, hoofd beleggingen van PFZW. “Hun mogelijkheden op een krappe huizenmarkt worden met deze hypotheekvorm verruimd. Daarnaast is het risico-rendementsprofiel van hypotheekbeleggingen aantrekkelijk voor PFZW en zijn wij tevreden over de dienstverlening van Syntrus Achmea. Om die reden hebben wij het bestaande mandaat uitgebreid tot zes miljard euro.”

Bijzonder aan Attens Hypotheken is dat een onregelmatigheidstoeslag en inkomsten uit tijdelijke en nul-urencontracten kunnen meetellen voor de berekening van de maximale leencapaciteit. Daarnaast mogen ouders van ‘starters’ meetekenen voor de lening en ontvangen woningeigenaren een rentekorting als zij energiebesparende maatregelen nemen.

“Wij zijn Attens Hypotheken dankbaar voor het vertrouwen in onze dienstverlening”, zegt Bruno Oudega, directeur Hypotheken bij Syntrus Achmea. “We zijn trots dat we de afgelopen jaren zoveel mensen in de sector zorg en welzijn aan een eigen woning hebben geholpen, waarbij we tegelijkertijd hebben gezorgd voor een passend rendement voor alle deelnemers in het fonds. We staan klaar om dit ook de komende jaren te blijven doen.”