Syntrus Achmea introduceert ADMF met twee subfondsen

22-03-2023

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft het Achmea Dutch Mortgages Fund (ADMF) geïntroduceerd met twee nieuwe subfondsen. Voor institutionele beleggers in Nederlandse woninghypotheken ontstaat hiermee de mogelijkheid om te differentiëren in hun hypothekenportefeuille op basis van risico-/rendements-profielen. 

Het Non-NHG/High LTV subfonds belegt in hypotheken met een hoge loan to value (LTV ≥80% bij originatie) en het NHG/Low LTV subfonds belegt in hypotheken met NHG, dan wel een lage LTV (LTV <80% bij originatie).

Het Achmea Dutch Mortgage Fund stelt institutionele beleggers in staat om op basis van eigen wensen en marktinzichten te beleggen in Nederlandse woninghypotheken. Ido Esman, senior manager Investment Management Mortgages: “Hypotheken vormen een aantrekkelijke beleggingscategorie voor institutionele beleggers en er is behoefte aan meer differentiatie en risicospreiding. Met de introductie van de twee ADMF-subfondsen wordt ons hypothekenassortiment aanzienlijk uitgebreid en biedt Syntrus Achmea de belegger een nog completer en flexibeler palet aan oplossingen aan.”
 
Het fonds is gestart en de eerste hypotheekoffertes zijn uitgebracht. Het ADMF belegt via het Achmea Mortgages Investment Platform (AMIP), een uniek platform dat flexibiliteit, liquiditeit en snelle instapmogelijkheden aan institutionele beleggers biedt. 

Voor meer informatie, kijk hier