header afbeelding

Pensioenfonds Provisum stapt voor 80 miljoen euro in hypothekenfonds

10-02-2022

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft opnieuw een mandaat verworven voor het PVF Particuliere Hypothekenfonds. Pensioenfonds Provisum gaat voor 80 miljoen euro participeren in het allereerste hypothekenfonds van Nederland.

Provisum voert de pensioenregelingen uit voor C&A Nederland en telt ruim 10.000 deelnemers. Het vermogen van het ondernemingspensioenfonds wordt beheerd door Anthos Fund & Asset Management.

Het PVF Particuliere Hypothekenfonds, opgericht in 1997, passeerde recent de grens van 12 miljard euro, mede door het toetreden van vijf nieuwe institutionele beleggers. Vorig jaar verwierf Syntrus Achmea voor in totaal 1,5 miljard euro aan nieuwe mandaten voor het hypothekenfonds, waarin nu ruim vijftig beleggers participeren.

“We zijn trots op het vertrouwen dat Provisum uitspreekt met dit mandaat”, zegt Daan van der Werf, Investor Relations Director bij Syntrus Achmea. “Hypotheken hebben zich bewezen als een robuuste belegging met een gunstig risico/rendementsprofiel, waarbij beleggers in toenemende mate invulling kunnen geven aan hun ESG-ambities.”

Naast de fondsoplossing biedt Syntrus Achmea institutionele beleggers de mogelijkheid om eigen hypotheekportefeuilles op te bouwen onder het merk Centraal Beheer. Via deze separate accounts kunnen beleggers kiezen voor een portefeuille met een door hen gewenst risicoprofiel. In totaal beheert Syntrus Achmea bijna 28 miljard euro aan hypotheken voor zijn klanten.